Velilerimizden Mektuplar

Bilim şenliğinde emeği geçen tüm öğretmenleri, öğrencileri, diğer çalışanları, fikir verenleri tüm kalbimle kutluyorum. Çok çalışılmış, düşünülmüş; hem bilim hem sanat bir arada buluşmuş.Gerçekten bu kadar iyisini beklemiyordum. Projeler, konuklar, sohbetler çok güzeldi. Biz böyle okul görmedik. :))

Derya Kürüm

BSK ile Mutluyuz!

Mutluluk ailemiz için çok önemli. İş yaşamının koşuşturması içinde her şeyin giderek grileştiği bir dünyada mutlu olabilmek çok kolay değil. Ancak Özel Bilim Koleji ile tanışmamız bize gerçek bir mutluluk getirdi.

Üniversitede öğretim üyesi olan bir anne olarak yaşıtlarından farklı düşünen ve algılayan 9 yaşındaki oğlu için doğru okulu bulmak inanın kolay değil. Bireysel farklılığı üstün zeka olarak tanımlanmış bir çocuğa sahip olmak bizi çok korkuttu. Ona yetememek, doğruya yönlendirememek gibi nice düşünceler kafamızı kemirip durdu. Eğitim sisteminin içinde olan biri olarak doğru okulun nedenli önemli olduğunu biliyordum.

Kafamızdaki tüm sorunlar Özel Bilim Kolejiyle ortadan kalktı. Okulumuz doğayla iç içe, konusunda uzman eğitimcilerin yer aldığı bir yuva. Yuva diyorum çünkü burada öğretmenler birer rehber. Tenefüslerde çocuklarla öğretmenlerin oyun oynadığı, bahçedeki kaplumbağları bereber inceledikleri, zeytin ağacındaki zeytinlerden nasıl yağ elde ederiz diye tartıştıkları mutluluk diyarı.

Bu mutluluk sanılmasın ki sadece çocuklar rahat bir ortamda eğitim aldıkları için geliyor. Okulumuzda öğrenciler bireysel olarak takip ediliyorlar. Sosyal, akademik ve psikolojik değerlendirmelerle öğrencinin bireysel ihtiyaçlarına yönelik destekte bulunuyorlar. Pek çok okulun sunmadığı alanlarda; İspanyolca, yaratıcı drama, astronomi, robotik ve sanat gibi farklı alternatifler sunuyor.

Artık çocuklar anlaşıldıkları ortamda, doğru eğitimi aldıkları için mutlular. Bize bu mutluluğu yaşattığı bir hayali gerçekleştirdiği için okul kurucusu ve yöneticisi Recai Yıldırım öğretmene ve tüm BSK ekibine sonsuz teşekkürlerimle. Hep mutlu kalalım, mutluluğu paylaşalım!

Funda Gençler

Her ebeveyn gibi bizde oğlumuzun çok özel, çok yetenekli ve çok zeki olduğunu düşünürdük. Ama hiçbir zaman bir tanılamaya tabi tutmak aklımıza gelmedi. Okula başladığı yılın ikinci yarısında okul Barış’ın sınıfta dersi dinlemediği şikayeti ile tanılama yaptırmamızı istedi.

Ve maceramız burada başladı, maalesef ne oğlumun okulunda ne de sonradan başka kişilerden duyduğum üzere İzmir’deki herhangi bir okulda üstün yetenekli çocuklar için özel bir programın olması bir yana, bunu sınıf içinde idare edebilecek deneyim ve bilinçte bir öğretmen dahi yoktu. Tam iki sene neredeyse ayda bir öğretmen-okul-veli toplantıları talep edip, yapıyor ama ara sıra rehberlik görevlisinin bazı pozitif müdahaleleri dışında bir sonuç alamıyorduk.

Özel Bilim Koleji müdürü ile ilk konuşmamızda iki senedir oğlumun eski okuluna uzmanlar tarafından yapılan öneriler, bahsettiğimiz, anlatmaya çalıştığımız tüm yöntemlerin Recai Bey tarafından bize anlatılması bizi çok heyecanlandırmıştı. Şimdi oğlum yeni okulunda tahmin edemeyeceğimiz kadar mutlu ve hevesli. Daha önce öğretmenlerin bir şey bilmediklerine, bir türlü kendisine bir şey öğretmediklerine inanan oğlum, yeni okulundan eve her geldiğinde son derece heyecanlı. Bizim için önemli olan okulu ve dolayısıyla öğrenmeyi sevmesi, sonrasının zaten kendiliğinden geleceğine inanıyoruz.

Matematikte başta kendince inanılmaz yöntemler geliştiren ve sonrasında her dersten olduğu gibi ondan da soğuyan oğlumuzun artık en sevdiği dersler matematik, fen ve mantık…

Ve son cümle Barış’tan gelsin: “bana eğer hayat boyu hiç okul olmasın mı yoksa her gün olsun mu derseniz; eğer bu okula gideceksem her gün okul olmasını isterim”

Neslihan Gözen